06 28925476     info@dvangijzenfysiotherapie.nl      

Medical taping

Wat is medical taping?

Medical taping is een methode om spieren te ondersteunen met behulp van elastische tape. Deze tape, ook wel Kinesiotape genoemd, beweegt mee met jouw spieren maar voorkomt dat die spieren overbelast raken. Het wordt onder andere gebruikt bij enkel-, knie-, pols-, schouder- en rugklachten.


Hoe werkt het?

Spieren hebben niet alleen invloed op de manier waarop ons lichaam beweegt, maar ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed werken, kan dit voor uiteenlopende klachten zorgen. Afhankelijk van de klacht brengt de fysiotherapeut de tape op de juiste manier aan. Zo wordt de spier ondersteunt, zonder de bewegingsvrijheid te beperken.


Is medical taping iets voor mij?

Medical taping is breed toepasbaar en kan voor uiteenlopende klachten uitkomst bieden. Het kan onder andere helpen bij:

  • Blessures en verbeteren spierfunctie
  • Verminderen van ontstekingen/vochtophopingen
  • Ondersteunen van gewrichten
  • Overbelasting (tennisarm, golfelleboog)
  • Houdingcorrecties
  • Pijnvermindering

medical taping


Hooikoorts

Heb je elk jaar weer last van hooikoorts? Medical taping kan uitkomst bieden. De tape heeft een kalmerende werking op het allergische reactiemechanisme en het bindweefsel. Hierdoor is het mogelijk om de gevolgen van hooikoorts te onderdrukken, waardoor je (veel) minder last hebt van hooikoortsverschijnselen.


Wat kost Medical taping?

Medical taping is een behandelmethode binnen het vak fysiotherapie en wordt daarom gezien als een reguliere fysiotherapiebehandeling. Indien fysiotherapie in jouw aanvullende zorgpakket zit, worden de kosten van de behandeling gedeclareerd aan jouw zorgverzekeraar. Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie? Bekijk dan de tarieven.